Aangepaste openingstijden naar klantbehoefte

zondag 23 december 2018

Vanaf 1 januari 2019 zijn de openingstijden van de stenen-  winkels van Hout-doe in Schijndel en in Utrecht Leidsche- Rijn centrum aangepast. Den Bosch was wat winkeltijden betreft sinds vorig jaar al klaar voor de toekomst!

Ontwikkelingen van, en wensen in het winkelbezoek van de klanten geeft de afgelopen jaren in het consumentengedrag belangrijke verschuiving te zien. Nix mis mee maar wel iets om als winkel rekening mee te houden.

Bezoeken aan de lokale, regionale winkel waar Schijndel een duidelijk voorbeeld van is, worden door-de-week van maandag tot en met donderdag, steeds minder bezocht. In kleinere dorpen is dit al jaren zichtbaar maar ook in de grotere dorpen en in de kleinere steden is dit een wezenlijk zichtbare trend.
Juist op de vrijdagen en zaterdagen is er daar in tegen  in de regionale winkels een sterke stijging waar te nemen in het aantal winkelbezoekers en aankopen.
Omdat(personeel)-kosten en omzet een zekere verhouding moet waarborgen zullen openingstijden van gezonde stenenwinkels in deze tred meelopen. Duidelijk is hierbij overigens ook zichtbaar dat deze klant meer en meer gebruik maakt van de bij de stenen winkel behorende webwinkelfaciliteiten en deze dus op zijn eigen passende tijd zijn aankopen doet. Om deze reden hebben wij voor Schijndel onze reguliere openingstijden aangepast en zijn wij voortaan op de vrijdagen en zaterdagen geopend.

Monitoring van het Winkelbezoek aan onze speciaalzaak in Centrum Leidsche Rijn laat zien dat klanten op maandag nagenoeg geen belangstelling hebben om de winkel te bezoeken. Opvallen is hierbij dat omgekeerd evenredig juist op zondagavond en maandag overdag specifiek in deze regio een hoog webwinkelbezoek gezien wordt. Andere dagen dan de maandag geven hier een significante andere winkelbezoekbehoefte. Om deze reden zullen we in Utrecht Leidsche Rijn centrum op de maandagen niet langer geopend zijn.

In het algemeen ziet Hout-doe, duurzaam houten speelgoed een rendabele toekomst met de gekozen juiste mix tussen webwinkel en (stenen)winkel.

Plaats uw commentaar