• Free shipping from €75
  • Delivery time 1 to 2 days
  • Secure payment
  • Supply from stock
Filter by price

Pintoy

Het merk Pintoy is sinds 1987 een van de toonaangevende merken op het gebied van houten speelgoed. Het bedrijf is gevestigd in Thailand en ontwerpt en produceert het speelgoed met het motto “respect voor mens en natuur”.

PINTOY GEEFT DE RUBBERBOOM EEN TWEEDE LEVEN

Zo gebruikt Pintoy voor haar speelgoed hout van de rubberboom. Deze bomen zijn afkomstig van rubberplantages in het zuiden van Thailand en worden gekapt nadat de rubberproductie terugloopt. Het hout wat overblijft wordt op deze manier goed gebruikt. Bovendien wordt er voor elke gekapte boom een nieuwe boom geplant zodat de natuur geen hinder ondervindt. Wist je trouwens dat een rubberplantage net zo effectief is in het verwijderen van koolmonoxide als een natuurlijk ontstaan bos?

Nadat het hout binnengekomen is in de fabriek wordt het verwerkt tot speelgoed. Eerst wordt het hout gedroogd zodat eventuele bacteriën in het vocht van de boom geen kans meer hebben. Daarna wordt het hout vormgegeven en worden de scherpe randen zorgvuldig verwijderd. Zodra het speelgoed zijn mooie vorm gekregen heeft wordt het afgewerkt met een niet giftige verf op waterbasis zodat het speelgoed veilig in de mond van kinderen genomen kan worden.

Sort by

Brandweerauto groot rood hout ...

De houten Pintoy brandweerwagen komt zo snel mogelijk om de brand te blussen. De ladder op...
€84.95

Hobbelpaard Pintoy blank oranj...

Pintoy hobbelpaard met afneembare veiligheidsbeugel in frisse kleuren. Dit hobbelpaard van...
€99.95

4 park rangers buigpoppen pop...

Vier poppenhuispoppetjes, safari, park rangers, ongeveer 11 cm, buigbaar.
€19.95

Hijskraan geel Pintoy

Leuke grote houten hijskraan van Pintoy. Afmeting ca. 56 x 38 x 61 cm. Geschikt voor kinde...
€79.95