Kapla

Kabouter Plankjes : Eén Blok, maar onbeperkte mogelijkheden !

De Nederlander Tom van der Bruggen vond Kapla speelgoed uit tijdens zijn studententijd terwijl hij een 19e-eeuws kasteel in Zuid-Frankrijk restaureerde. Hij baseerde het specifieke formaat en de vorm van de kapla speelgoed blokjes op de verhoudingen van de oude houten balken in het kasteel.

Kapla speelgoed is een uniek houten bouwspel uit grenenhout,De kleine, rechthoekige kapla speelgoed plankjes met slechts 1 afmeting bestaan in 9 verschillende kleuren.Voor kinderen (en hun ouders) gaat een creatieve wereld van bouwen, fantasie en plezier open.

Voor het bouwen van alle creaties van Kapla speelgoed heb je geen lijm, spijkers, schroeven of kliksysteem nodig. Kapla speelgoed plankjes grijpen niet in elkaar in. Elk kapla speelgoed plankje wordt gewoon boven op een ander geplaatst en op zijn plaats gehouden door de zwaartekracht en het evenwicht. Hoewel de afmetingen van de rechthoekige kapla speelgoed blokjes zich verhouden als 1:3:5, kunnen er toch constructies met een verbazingwekkende complexiteit mee gemaakt worden.

In elke doos met kapla speelgoed zit een handleiding met technieken en modellen. Kapla speelgoed kan snel en gemakkelijk opgeborgen worden in een trommel of een houten kist. Kapla-plankjes kunnen zowat overal op geplaatst worden. Alles wat u nodig hebt is een effen oppervlak en wat verbeelding.

Kapla speelgoed is een pedagogisch hulpmiddel dat als zodanig gebruikt wordt in het onderwijs. Het bouwen met identieke plankjes, zonder bevestigingelementen, ontwikkelt en verfijnt de vaardigheden van het kind in het omgaan met elementen in een driedimensionale ruimte, waarbij het de materie leert ontdekken en beheersen.

Kapla speelgoed is een compleet spel, voor alle leeftijden. Het spel groeit mee. Na elk Kapla bouwwerk wilt u uzelf overtreffen.

Sorteren op

Kapla kistje met 40 plankjes g...

Kapla kistje met 40 plankjes geel, bouwsysteem met plankjes voor kinderen maar ook volwass...
€24,95

Kapla, 40 plankjes roze

Bouw door middel van deze plankjes hoge bouwwerken.
€24,95

Kapla, boek nr. 1 rd,dieren+ve...

Kapla boek nr. 1 rood - dieren & diverse constructies
€19,95

Kapla, boek nr. 2 blauw, voor ...

Kapla boek nr. 2 blauw - voor gevorderden
€19,95

Kapla, boek nr. 3 groen, eenvo...

Kapla boek nr. 3 groen - eenvoudige bouwwerken
€19,95

Kapla, boek nr. 4 geel, vrolij...

Kapla boek nr. 4 geel - vrolijke en eenvoudige dieren
€19,95

Kapla, kist met deksel, 1000 p...

1000 blanke plankjes in een handige houten opbergkist met deksel (Inclusief 4 wieltjes om ...
€362,95