Nieuws

Bij ons blijft een Hout-doe cadeaubon in principe altijd inwisselbaar. Ook na een jaar. We vinden het juist belangrijk dat je pas speelgoed koopt op het moment dat het iets toevoegt voor je kindje en niet om het "op de grote hoop " te gooien. Zeker kort na de geboorte heb je vaak al heel veel babyspeelgoed terwijl het kindje nog niet veel nodig heeft. Bewaar de bon tot je toe bent aan nieuw materiaal. We hebben "ouderwetse" papieren cadeaubonnen voor in de winkels en speciaal- en alleen te koop en inwisselbaar in de webwinkel, de digitale cadeaubon. Natuurlijk is het leuk om in een keer een groot cadeau te kopen maar je mag bij ons in de winkels de papieren cadeaubon ook in stappen verzilveren. We schrijven dan het bedrag van het gekozen cadeautje af van de bon en het restbedrag blijft open staan wachtend op een volgende gelegenheid. Leuker kunnen we het echt niet maken. Let wel op dat je ook weer niet te lang wacht he, want we verkopen geen bromfietsen.🙃
zaterdag 23 februari 2019
HOE GEWELDIG?. Hout-doe de houten-speelgoedwinkel onderdeel van het boek "Houdoe" van taalkundige/taalcabaretier Wim Daniels bekend van radio, tv en ook theater. Het boek is een ode aan het met afstand populairste Brabantse woord: "Houdoe". Maar nog veel meer een zeer complete vertelling over de herkomst en de brede betekenis en toepassing van het woord. Natuurlijk is Houdoe binnenkort verkrijgbaar in de winkels van Hout-doe. Hout-doe en bedankt!
Het verdwijnen van speciaalzaken in casu Speelgoedwinkels in "de winkelgebieden" kan echt worden gestopt. Hout-doe bewijst dit! De huidge Marktwerking op winkelpandniveau belemmert dit en alleen als er een gebiedsbelang met visie en gezamelijke ondernemersdurf ontstaat heeft dit kans van slagen. Graag dit bericht delen zodat het vooral onder de aandacht kan komen van pandeigenaren met visie. Als iedereen oprecht van mening is dat juist ons soort winkels (Speelgoed) belangrijk zijn voor de diversiteit van de winkelstraat zal er een oplossing moeten worden gevonden voor een bij de omzet per m2 passende huur in de A2/B1omgevingen. De winkelgebied toegevoegde waarde van deze zg pareltjes winkels zal "moeten" worden ombetaald (door de mindere opbrengst per m2 te behalen uit de wel renderende huren in dat gebied) door de verhuurder. Die heeft echter meestal geen gebiedsbelang en een solitaire pandeigenar kan in zijn eentje in redelijkheid hiervoor ook niet opdraaien. Zijn bedrijfsvoering kan immers met een ander soort huurder sec. beter renderen. Ik nodig die pandeigenaren uit, die bereid zijn om op basis van een gelijkwaardig gesprek met mij te kijken naar mogelijkheden. Een omzet gerelateerde huurovereenkomst is hierbij zeker behulpzaam. www.hout-doe.nl
Vanaf 1 januari 2019 zijn de openingstijden van de stenen- winkels van Hout-doe in Schijndel en in Utrecht Leidsche- Rijn centrum aangepast. Den Bosch was wat winkeltijden betreft sinds vorig jaar al klaar voor de toekomst! Onze reguliere openingstijden zijn in Schijndel aangepast en daar zijn wij voortaan op de vrijdagen en zaterdagen geopend. In Utrecht Leidsche Rijn centrum zullen we op de maandagen niet langer meer geopend zijn. In het algemeen ziet Hout-doe, duurzaam houten speelgoed een rendabele toekomst met de gekozen juiste mix tussen webwinkel en (stenen)winkel.
zondag 9 september 2018
Ontvangen verpakkingsmateriaal wordt bij Hout-doe 100% hergebruikt. Bestellingen worden door ons zoveel mogelijk verpakt en verstuurd in gebruikt verpakkingsmateriaal.dat is het materiaal waarin wij onze leveringen krijgen aangeleverd. Bij onze inkoop benadrukken wij aan onze leveranciers dat ze alleen papier- en karton als verpakking gebruiken. Om de producten die wij aan de klanten versturen te beschermen tegen transport schade gebruiken wij gerecyclede dozen met als opvulmateriaal - indien nodig - gerecyclede karton en papier. Door deze wijze van recycling voorkomen wij onnodig papierafval en dragen we bij aan een zo duurzaam mogelijk gebruik van de grondstof. Om deze reden krijgt U wel eens een webbestelling toegestuurd in een (om)doos van een ander merk of met "verkeerde" op de doos gedrukte productinformatie. Soms mopperen klanten wel eens dat we geen "nieuwe" (om)dozen voor de verzending gebruiken. We vragen dan begrip voor onze overwegingen.
Heb jij het testbeeld op televisie nog zelf gezien. Dan kan het zijn dat ons team je zoekt! Voor onze nieuwste winkel in Utrecht-Leidsche Rijn en in Den Bosch en Schijndel zoeken we 1 of 2 medewerk-STERREN. Woonachtig in de regio Leidsche Rijn heeft nu de voorkeur. Loop even in de winkel binnen en geef meteen je CV af. We zijn op zoek naar iemand die "de kids de deur uit heeft" en die zin heeft om in een kleine organisatie een paar dagen zelfstandig een winkel/specialzaak volgens het Hout-doe concept te runnen. Het mensenmens breng jij mee en de productkennis leer je bij ons. Onze klant weet wat hij wil en jij ondersteund hem.
vrijdag 1 juni 2018
Vorige week is na meer dan een jaar van voorbereiding de nieuwste winkel van Hout-doe geopend in Utrecht midden in het spiksplinternieuwe centrum van Leidsche Rijn centrum. De merken Van Dijk Toys en Big-jigs vormen een zeer brede en gevarieerde basis. Haba, Ostheimer, Grimms eigenlijk alle kwaliteitsmerken zijn hier te vinden.
Heb jij het testbeeld op televisie nog zelf gezien. Dan kan t zijn dat ons team JOU zoekt! Voor onze winkels in Den Bosch en Schijndel zoeken we medewerk-STERREN. Loop even binnen en breng je CV mee. PS Leidsche Rijn centrum volgt wat later We zijn op zoek naar mensen die "de kids de deur uit hebben" en die zin hebben om een paar dagen zelfstandig de winkel te draaien. Mensenmens breng jij mee en de productkennis leer je bij ons. De klant weet wat hij wil en jij adviseert.
Hout-doe gaat in Mei volgend jaar een nieuwe winkel openen in het spiksplinter nieuwe stadscentrum Leidsche Rijn Centrum. Hout-doe, duurzaam houten speelgoed zal hier aan de Parijsboulevard haar derde vestiging openen. Alle (goede) merken houten- en beter speelgoed krijgen hier ieder hun eigen presentatie.
woensdag 28 september 2016
Bordspellen staan hoog op de verlanglijst van Nederlanders lezen we in het Algemeen dagblad. Ze geven 5 redenen: 1.spellen zijn steeds mooier vormgegeven. 2. men wil iets anders dan alleen op schermpje kijken. 3.men zoekt weer fysiek samenspel 4.spellen uit de oude doos blijven leuk. 5 het is weer hip om samen een gezelschapsspel te spelen. Hout-doe herkent deze trend. Met name het al weer ruim 5 jaar geleden door ons in het zuiden geherintroduceerde Keezspel blijft HOT. Dit jaar introduceerde wij zelfs een Eikenhouten variant. Bestel op tijd jou favoriete Keez-spel variant. Van een vast keezbord 4 en 6 persoons tot de meest bijzondere variant in een puzzelvorm van eiken-hout. Voor iedereen een passend Keezspel