• Gratis verzenden vanaf €35
  • Levertijd 1 a 2 dagen
  • Veilig betalen met IDeal
  • Levering uit vooraad

Grapat

GRAPAT HOUTEN SPEELGOED

Het familiebedrijf Grapat, gevestigd in Gerona (Catalonië) is in 2015 begonnen met het fabriceren van speelgoed. Grapat haalt haar inspiratie uit de antroposofie en uit de “loose parts” theorie waarbij kinderen worden uitgedaagd hun creativiteit te gebruiken en outside the box te denken.

FANTASIE EN ONTWIKKELING

Het idee van het bedrijf ontstond al jaren voordat het echt zijn deuren opende. Binnen het gezin had de oudste dochter tijdens de eerste 3 jaar van haar leven nauwelijks speelgoed. In plaats daarvan mocht zij spelen met alledaagse producten die ze vond binnen en buitenshuis. Haar ouders leerden hierdoor steeds meer dat spel van kinderen niet is tegen te houden en dat alles gebruikt kan worden voor het spel. Spelend leren is iets heiligs wat je kunt stimuleren door het gebruik van “open speelgoed”. Toen het gezin vanuit de grote stad verhuisde naar het platteland om dichter bij de natuur te zijn werden de plannen voor het merk Grapat langzaam aan concreter.

MILIEU EN DUURZAAMHEID

Bij alles wat Grapat doet staat de natuur centraal. Er wordt dan ook alleen gebruik gemaakt van lokaal beuken- en berkenhout afkomstig uit duurzaam onderhouden bossen. Nadat de bomen zijn gekapt worden ze door lokale vakmannen verwerkt tot de spoelen, munten, ringen en poppetjes waar het assortiment van Grapat bekend mee is geworden. De neutraal houten producten worden daarna gekleurd met licht dekkende verf op waterbasis (waarbij de nerven, noesten en verkleuringen nog zichtbaar zijn) en daarna in de bijenwas gezet. Dit productieproces en de hoge afwerkingskwaliteit zorgen voor heel sfeervolle producten die uiteraard voldoen aan de hoogste Europese veiligheidseisen en waarbij het geen probleem is als kinderen het in hun mond steken.

 

Nadat de kenmerkende Grapat producten door lokale vakmensen gemaakt en gekleurd zijn, word het naar een sociale werkplaats gebracht waar ze door mensen met psychische problemen worden ingepakt en klaargemaakt voor verzending.