Over ons

Over Hout-doe

U staat aan de voordeur van de grootste- en meest veelzijdige"duurzaam houten speelgoed(web)winkel" van Nederland.  Wij hebben ruim 7000 houten artikelen, duurzame poppen en retrovoertuigen, het betere speelgoed in huis.  U heeft een jaar garantie op alle houten speelgoed en wij beschikken over een eigen ambachtelijke hout-werkplaats. 

Bestelling die op voorraad zijn en besteld worden voor 15.00 uur op een werkdag wordt dezelfde dag via Post NL verstuurd. Verzendkosten Nederland 5,35 per bestelling. Verzendkosten buitenland volgens PostNL tarief op aanvraag. Bankrekening NL37INGB0006014809 tnv Hout-doe, Schijndel.              

Bent u op zoek naar iets wat u niet in onze webwinkel kunt vinden? Neem dan per mail contact met ons op en wij zoeken met u mee! Stuur een mail naar info@hout-doe.nl. Wij combineren het gemak van onze webwinkel met het vertrouwen van de regionale speciaalzaak om de hoek. Natuurlijk kunt U ook gewoon binnenlopen  in onze gezellige winkels aan de Parijsboulevard 180 in Utrecht Leidsche Rijn, de Hoofdstraat 58a in Schijndel of de Minderbroedersstraat 27 in hartje 's-Hertogenbosch  Jong en oud kan komen voelen en ervaren. Het moet toch wel heel gek zijn als wij niet aan uw (houten)speelgoedwens kunnen voldoen.   Veel staat  live en uit de verpakking in de winkels uitgestald en alle kinderen mogen in de winkel spelen.   

                 Voor een "live" blik in onze winkel: Klik op Rondkijken in de fysieke winkels van Hout-doe. 

Hout-doe is een Brabantse afscheidsgroet waarmee men elkaar in Brabant het beste wenst.Take care in het Engels of te wel "houd je goed"  is de meest zuivere vertaling in het Algemeen Beschaafd Nederlands............. Hout-doe is onze filosofie voor uren speelplezier met duurzaam en betaalbaar houten speelgoed. Wedden dat U na een bezoek aan onze (web) winkel ook Hout-doet!

Houten speelgoed is van alle tiden: Onze winkel in schijndel is gevestigd in een monumentaal pand wat omstreeks 1880 als woonhuis is gebouwd en enige tijd later met travee aan de linkerzijde uitgebreid. Het plafond in de woonkamer is rijk geschilderd door de heer Domburg. Onder leiding van Ch. J. van Liempd is het gebouw gesplitst in twee woningen. Motivatie tot plaatsing op de gemeentelijke monumentenlijst: het eclectische pand is van belang wegens de architectonische gaafheid en verschijningsvorm van het exterieur en de bijzondere detaillering in het interieur. Door het pand een winkelbestemming te geven is het bij Hout-doe, Schijndel iedere dag open monumentendag! Onze winkel in Den Bosch is gevestigd op de fundamenten van het voormalige Minderbroederklooster in de Middeleuwse binnenstad van 'des Hertogenbosch'' Onze jongste loot, de winkel in Utrecht Leidsche Rijn is spiksplinternieuw. Het hele centrum is in 2018 gebouwd als sluitstuk van de vinexwijk leidsche Rijn. Ruimtelijk met een plafond hoogte van 8 meter en industrieel zijn in deze winkel toonaangevend.

Duurzaam houten speelgoed   Al ons speelgoed is degelijk, leerzaam, speelbaar en betaalbaar. Daarnaast voldoet alle speelgoed aan de nieuwste Europese speelgoedrichtlijn EN-71, is het geproduceerd in verantwoordde productieomgevingen gecombineerd met een zo verantwoord mogelijke CO2 emissie (transport) en komt het toegepaste hout uit PEFC/FSC gecertificeerde bossen.

Afvalpreventie   Lokaal draagt Hout-doe bij aan afvalpreventie door verouderd of beschadigd speelgoed in te nemen en het weer een tweede kans te geven. Hout, de basis van het speelgoed, verslijt niet. Het is vaak een kleine reparatie of een oppepper met een likje verf wat een afgedankt stuk speelgoed weer nieuw leven inblaast. Dit bieden wij hoofdzakelijk te koop aan via onze webwinkel. Hierdoor wordt houten speelgoed als zogenoemd tweede kans speelgoed voor iedereen bereikbaar.

Verpakkingsmateriaal. Bestellingen worden zoveel mogelijk verpakt en verstuurd in gebruikt verpakkingsmateriaal. Om de producten te beschermen tegen schade gebruiken wij gerecyclede dozen met als opvulmateriaal - indien nodig - gerecyclede karton en papier. Door deze recycling voorkomen wij papierafval en dragen we bij aan een zo duurzaam mogelijk gebruik van de grondstof.

Maatschappelijke betrokkenheid   Onze maatschappelijke betrokkenheid tonen wij verder door jaarlijks een deel van de omzet van het tweede kans speelgoed te doneren aan een jaarlijks te kiezen lokaal doel.  Ons credo is dat duurzaam niet duur is!  Hout-doe heeft voor 2018/2019 een partnerschap met de Stichting Buitengewoon-Bijzonder  http://www.buitengewoon-bijzonder.nl/

De houten speelgoedwinkel   Ons meest zichtbare bedrijfsactiviteit bestaat uit de exploitatie van onze sfeervolle en authentieke winkels. De winkel wordt ondersteund met onze 24 uur per dag toegankelijke webwinkel. Beschikbaar stellen en houden van houten speelgoed is onze drijfveer.

Tweede kans speelgoed   Met vergunning van de gemeente Schijndel bieden wij in onze winkel de gelegenheid om afgedankt houten speelgoed in te leveren. Indien nodig knappen we dit speelgoed op en daarna bieden we dit tweede kans speelgoed via goede doelen aan voor mensen met een kleinere beurs.

Retro voertuigen   Naast onze specialisatie in het hout hebben we ook een unieke prachtige lijn van robuuste stalen retro duw- en trapauto’s. Een lust voor het oog, geweldig om mee te spelen.

Persoonlijke (geboorte)cadeaus   Omdat houten speelgoedstukken vaak een decoratieve rol krijgen of als aandenken bewaard blijven, bieden wij de mogelijkheid om het speelgoed te verpersoonlijken. Dit kan door het aanbrengen van een naam of geboortedatum, maar ook het aanbrengen van uw bedrijfslogo behoort tot de mogelijkheden. 

Groepsspeelgoed   Scholen, kinderdagverblijven maar ook gebruikers van wachtkamers stellen hoge eisen aan de kwaliteit en de duurzaamheid van hun producten. Hout-doe beschikt over de juiste leveranciers om voor elke groepsruimte het juiste houten speelgoed, passende meubeltjes en niet te vergeten grote bolderkarren te leveren.

Hou-doe en tot ziens

Hout-doe heeft een partnerschap met de Stichting Buitengewoon-Bijzonder  http://www.buitengewoon-bijzonder.nl/